Als jonge assistent makelaar, met een NVM/SVM diploma op zak, bleek de woningwereld veel groter te zijn dan alleen het kopen en verkopen van woningen in Gouda en omgeving. Na twee vervolgopleidingen, om het taxeren van woningen en bedrijven systematisch te kunnen onderbouwen, volgden de hypotheekcursussen. Een makelaar moest op alle gebieden inzetbaar zijn, waarna er in de jaren 90 ook een pakket aan verzekeringen bij kon worden aangeboden. Het was goed voor de ontwikkeling en het werken in de avonduren gaf meer ruimte om de klanten blijvend en goed te kunnen informeren. Daardoor is flexibiliteit een mentaliteit geworden.
Nadat het opgebouwde klantenbestand bleef groeien, was de aansluiting op de opkomende automatisering een welkome verademing. Met de overstap naar een modern geautomatiseerd kantoor volgde een nieuw deel van de woningwereld, in de vorm van woningcorporaties en ontwikkeling. Het was een uitdaging om als makelaar voor een woningcorporatie een gehele verkoopafdeling op te zetten, woningen te waarderen en een hele wijk te gaan verkopen. Met een grote interesse in mensen en hun huisvesting, was de overstap naar een breedte van een woningcorporatie onvermijdelijk.
Binnen de woningcorporaties werden veel projecten ontwikkeld om van verouderde wijken weer een moderne beleving te maken. Het beroep van corporatiemakelaar deed zijn intrede, waarvan niet alleen commerciële, maar ook grote sociale vaardigheden werden verwacht. Door de intensieve betrokkenheid bij het herontwikkelen van complete wijken, werden er ook vele extra taken aan de corporatiemakelaar toebedeeld. Na het VO/DO, het splitsen in appartementen, het houden van presentaties en informatieavonden, volgde niet alleen het verkopen van woningen en appartementen, maar ook een gehele begeleiding van kopers en huurders, tot ver na de oplevering. Woningen en appartementen in de vrije verkoop, verhuur en maatschappelijk gebonden eigendom (MGE), bestaande bouw, renovatie en nieuwbouw; alle bewoners moesten volledig worden geïnformeerd en begeleid. Vele interne cursussen hebben aan de benodigde uitbreiding van (bouwkundige) kennis en vaardigheden bijgedragen. En met de niet onbelangrijke ruimte voor nazorg en archivering, was het gehele proces compleet. Huisvesting vanaf de eerste plannen tot een tevreden bewoner met een nieuwe sleutel, kende geen geheimen meer.
In 2005 was het tijd om als zelfstandige de woningwereld te benaderen, met een grote voorliefde voor de combinatie van mensen en nieuwbouw. Met een stevige basis in de makelaardij was de rol van interim adviseur en kopersbegeleider een logische keuze. Er werd software ontwikkeld en andere planmatige werkwijzen aangeleerd. En daarbij kwamen de opdrachten van verschillende kanten.
Opdrachten om bijstand te verlenen voor de start van nieuwbouwprojecten. Ook met het begeleiden van complete projecten heeft DCK goede resultaten geleverd. Invallen als zogenaamde probleemoplosser of ’troubleshooter’ leverde weer veel tevreden bewoners op.
Als eenvoudig en flexibel in te zetten freelancers zijn er ook veel opleveringen voor verschillende projecten en opdrachtgevers door heel Nederland gedaan. Met oog voor de kopers, huurders én aannemers kregen veel mensen de sleutels van hun nieuwe woning door DCK namens een aannemer uitgereikt. Een gerichte nazorg maakte het plaatje steeds weer compleet.
Indien u kennis wilt maken met ons bedrijf in de praktijk, hebben wij de drempel zeer laag voor u gehouden. U kunt onze werkwijze zelf beoordelen in onze zogenaamde ‘kennismakingsdagen’.
Wij hopen dat u gebruik van onze ruime ervaring wilt maken, zodat wij op een volgend geslaagd project kunnen terugkijken.
Voor meer informatie en onze scherpe tarieven, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.